Tervetuloa bloggaamaan Kalajoen ja Hiekkasärkkien matkailuasioita!

Kommentoi kokemuksiasi, matkailuun liittyviä uutisia ja juttuja.
Blogi on avoin kaikille matkailuyrittäjistä asiakkaisiin. Tule mukaan tiedottamaan ja kommentoimaan. Kommentointi on vapaata ja avointa, asiattomat ja alatyylin jutut kuitenkin poistetaan. Jos käytät kommentissasi muiden henkilö- tai yritysnimiä, niin kerrothan kuka itse olet - reilu peli :o). Muuten voit käyttää nimimerkkiä.
Tutustu myös Kalajoen matkailun kotisivuun www.kalajokimatkailu.fi
ja Facebookissa "Kalajoki Hiekkasärkät fan & fun club".

Kalajoki hiekkasärkät ilmakuva

Kalajoki hiekkasärkät ilmakuva
Hyppää lomalle Kalajoen Hiekkasärkillä

torstai 10. helmikuuta 2011

KYLPYLÄ SANIFANIIN UUSI KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ

Kylpylä SaniFanin uuden keittiömestarin Jari Ruonakosken motto on:

"Laatu ja palvelu pitävät pinnalla"

Kylpylä SaniFanin uusi keittiöpäällikkö Jari Ruonakoski tietää, että palvelu ja laatu pitävät pinnalla.
- Ravintolassa ruokailevan asiakkaan palvelu koostuu kokonaisuudesta, josta laadukas ruoka muodostaa tärkeän osan. Palvelu kattaa muutakin. Se alkaa katsekontaktista, missä ensimmäiset sekunnit ovat ratkaisevassa roolissa, Kalajoen Hiekkasärkillä työskentelevä Ruonakoski korostaa.
Ravintolan keskeinen tavoite on, että asiakas tulee sinne uudelleen.
- Sen takia asiakkailta saatavaa palautetta kannattaa kuunnella herkällä korvalla, keittiöpäällikkö korostaa.

Oululainen 28-vuotias Ruonakoski on nähnyt keittiöalaa jo monelta kantilta. Hän vastasi Martti Ahtisaaren Nobel-illallisesta. Hän on toiminut keittiöpäällikkönä Oulun kaupunginteatterissa ja ollut avaamassa kolmea ravintolaa. Kaksi vuotta oli aika tiiviitä, sillä päivät kuluivat koulussa ja illat töissä. SaniFaniin hän tuli ammatillisen koulun opettajan tehtävästä.
- Hiekkasärkillä avautunut työpaikka alkoi kiinnostaa minua, koska täällä on paljon mahdollisuuksia. Kalajoen matkailu on kehittynyt pitkin harppauksin viime vuosina. Turistimäärät ovat nousseet samassa suhteessa. Se avaa ravintoloillekin uusia ja haasteellisia mahdollisuuksia, hän visioi.
Ruonakoski haluaa panostaa erikoisuuksiin, ja nostaa muista erottumisen kilpailuvaltiksi laadun ja palvelun rinnalle.
- Erikoisuuksien ei tarvitse olla valtavia juttuja. Tyngän Myllyn tuotteet tuovat piristävää ja takuuvarmaa paikallisuutta aamiaispöytään, mikä on juuri Kalajoen juttu. Sama tehtävä on Pohjanmaan Leipomon leipätuotteilla, Ruonakoski mainitsee esimerkkinä.
Lähiruokaa käytetään SaniFanin keittiöllä jo aika paljon. Niihin kuuluvat muun muassa kalat, perunat ja kasvikset.
- Lähiruoan merkitys nousee kokoa ajan, koska se on laadukasta. Sitä ei myöskään tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja, mikä on jo iso plussa, Ruonakoski katsoo.
Luomua ostetaan jonkin verran, mutta sitä ei sovelleta vielä isoihin määriin. Hintakaan ei ole kilpailukykyinen.
Ruoan valmistuksen lähtökohtana on raaka-aineen kunnioittaminen.
- Kaikki tapahtuu raaka-aineen ehdoilla, koska sen voi pilata pienilläkin väärillä valmistusvirheillä, hän huomauttaa.
Jari Ruonakosken johtaman keittiön tavoitteena on tuottaa asiakkailleen nautinnollisia makuelämyksiä.
- Ruoanvalmistuksessa riittää mahdollisuuksia ja variaatioita. Tämä ala on siis erittäin haastava, jo kaksivuotiaana kokin ammatista haaveillut sympaattinen keittiöpäällikkö kuvailee.
Haasteita riittää sen verran, ettei kukaan alan ammattilainen tule koskaan valmiiksi.
Ruonakoski aikoo vierailla muissakin Hiekkasärkkien ravintoloissa tutustumassa paikkoihin ja henkilökuntaan.
- Vaikka kilpailemme keskenämme, meidän ei tarvitse olla vihollisia. Voimme tehdä yhteistyötä vaikkapa erilaisten teemojen muodossa, hän suunnittelee.
Keittiöpäällikkö on tyytyväinen henkilökuntaansa, jota hän pitää ammattitaitoisena, hyvähenkisenä ja venyvänä.
- Yhteistyöstä kumpuava hyvä henki heijastuu myyntitiskille ja ruokailusaliin. Kun teemme työtämme sydämellä ja parhaamme yrittäen, enempää meiltä ei voi vaatia, hän kiteyttää.
Keittiön saneeraus ja laajennus ovat toivelistalla, sillä ajanmukaiset tilat ovat tarpeen, kun halutaan erottua ja olla paras.
Ruonakoski hakee vastapainoa työlleen liikunnasta. Hiihto ja juoksu tarjoavat siihen erinomaisen mahdollisuuden. Tänä vuonna on taittunut muun muassa kaksi puolimaratonia. Myös salissa tapahtuva liikunta kuuluu hänen kuvioihinsa.

Keittiöpäällikkö Jari Ruonakoski valitsi keittiöalan kiinnostuksestaan ruokaan ja sen valmistukseen.

Teksti ja kuva: Heikki Gummerus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti