Tervetuloa bloggaamaan Kalajoen ja Hiekkasärkkien matkailuasioita!

Kommentoi kokemuksiasi, matkailuun liittyviä uutisia ja juttuja.
Blogi on avoin kaikille matkailuyrittäjistä asiakkaisiin. Tule mukaan tiedottamaan ja kommentoimaan. Kommentointi on vapaata ja avointa, asiattomat ja alatyylin jutut kuitenkin poistetaan. Jos käytät kommentissasi muiden henkilö- tai yritysnimiä, niin kerrothan kuka itse olet - reilu peli :o). Muuten voit käyttää nimimerkkiä.
Tutustu myös Kalajoen matkailun kotisivuun www.kalajokimatkailu.fi
ja Facebookissa "Kalajoki Hiekkasärkät fan & fun club".

Kalajoki hiekkasärkät ilmakuva

Kalajoki hiekkasärkät ilmakuva
Hyppää lomalle Kalajoen Hiekkasärkillä

tiistai 23. elokuuta 2011

Venetsialaiset 2011 - Kalajoki Hiekkasärkät

Poika, Feeniks ja ennätysilotulitus Kalajoen Venetsialaisten vetonauloina.

Hiekkasärkkien Venetsialaisissa juhlitaan hyvin mennyttä kesää ja syyskauden alkua.


Kalajoen Hiekkasärkkien kesä oli taas kerran kävijämääriltään ennätyksellinen huolimatta alkukesän viileistä säistä ja juhannuksen myöhäisestä ajankohdasta. Jo kesäkuu oli tilastollisesti viimevuotista parempi ja heinäkuulta odotetaan myös kasvua; virallisia tilastokeskuksen lukuja ei vielä tosin ole julkistettu. Elokuussa loppukuun viileiden säiden vuoksi ennätyksiä tuskin rikotaan, mutta kokonaisuudessaan Kalajoen kesä oli hyvä. Kuntavertailussa Kalajoella käy kesäisin Suomessa neljänneksi eniten matkailijoita lukumääräisesti sekä samoin kaupungin asukaslukuun verrattuna. Syyskauden varaustilanne on aikaisempia vuosia parempi. ”Syytä on siis juhlia!” toteaa Kalajoki Matkailuyhdistys ry:n tyytyväinen puheenjohtaja Esa Takala.

MM-pokaali ”Poika” saapuu Kalajoelle


Hyvin menneen kesän lisäksi Kalajoella juhlitaan Suomen kiekkomenestystä. Jussi Jokinen Allstars vs. JHT Venetsialaishockey tuo NHL:n kuumimmat suomalaisnimet Kalajoen kiekkokaukaloon. MM-pokaali ”Poika” saunoo ja on esillä perjantaina järjestettävässä hyväntekeväisyysottelussa sekä tapahtuman iltagaalassa Merisärkällä.

Uutuutena Burning Fenix tulitaidetta


Herrainpakkain Dyynin puoleiselle hiekka-alueelle nousee tulitaideteoksia, jotka toteutetaan yhteistyössä teatteriosuuskunta Willi Lakeuden ja Teema- ja tapahtumaprojektin työryhmän kanssa. Tänä vuonna tuliteosten teemana on Feeniks. ”Ajatuksena on, että ensi vuonna Feeniksin tuhkasta nousee jälleen uusia hahmoja, samalla hahmot symboloivat kuuman kesän jälkeen alkavaa hyvää syyskautta” kertoo tapahtumaprojektin vetäjä Tiina Jakonen. Kaikki teoksissa käytettävä materiaali on palavaa; risua, olkea, lautaa – kaikki kierrätettyä tai luonnosta löydettyä. Tulitaideteokset sytytetään lauantaina kello 21:30.

Ilotulitus rikkoo taas ennätyksiä


Kalajoen Venetsialaisten mahti-ilotulituksen toteuttaa jälleen moninkertainen Suomen mestari ja kansainvälistäkin menestystä niittänyt Tulitemestarit Oy, joka on luvannut tällekin vuodelle taas jotain aivan uutta. ”Kalajoen Hiekkasärkät on ainutlaatuinen paikka järjestää todella iso ja näyttävä ilotulitus, koska yhtenäistä tasaista rantaa on käytössä yli kilometrin leveydeltä” toteaa Tulitemestarit Oy:n aluejohtaja Mika Kilpelänaho. ”Edes SM-kisoissa emme pysty toteuttamaan samanlaisia laajoja efektejä kuin mitä Kalajoella on mahdollista tehdä” jatkaa Kilpelänaho. Tulitemestareilta on tulossa toistakymmentä ammattilaista ympäri Suomen rakentamaan illan spektaakkelia ja työpäivän pituus kaikilla on lähes 24 tuntia. Lisäksi aluevahteja ja muuta työväkeä on yli 30 henkilöä, eli mistään pikkupaukuttelusta ei todellakaan ole kyse.

Tule ajoissa

Viime vuonna Hiekkasärkkien liikenne ruuhkautui ja samaa on odotettavissa tänäkin vuonna. Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ja autoilijoiden toivotaan jättävän autonsa lentokentälle, josta on vain reilun puolen kilometrin kävelymatka parhaille katsomispaikoille, jotka ovat Merisärkän-Lokkilinnan ympäristössä.

Erityisesti painotetaan, että pyöräteille pysäköiminen on ehdottmasti kiellettyä pelastustoimen kulkuväylien takaamiseksi.

Venetsialaisviikonloppuna paljon muutakin ohjelmaa

Perinteisten rantatulien ja ilotulituksen lisäksi viikonlopun ohjelmassa on ratsastusta, hirvenjuoksua, SM-hiekanluontia ja saappaanheiton kuninkuuskisat, majakkasafareita, viininmaistelua sekä paljon muuta koettavaa. Myös lapsille on omaa ohjelmaa kesäteatterilla sekä Venetsialaishockey-tapahtumassa. Iltaisin ravintoloissa huippuesiintyjät viihdyttävät juhlijoita aamuvarhaiseen molempina iltoina.
Lisätietoja Kalajoen Venetsialaisten ohjelmasta löytyy netistä www.kalajoki.fi



LISÄTIETOJA:

Esa Liukka, 050 - 494 5936, esa@kesaesa.fi

Esa Takala, 044 - 046 6676, esa.takala@kalajokigolf.fi

Tiina Jakonen, 040 - 557 6438, tiina.jakonen@kalajoki.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti