Tervetuloa bloggaamaan Kalajoen ja Hiekkasärkkien matkailuasioita!

Kommentoi kokemuksiasi, matkailuun liittyviä uutisia ja juttuja.
Blogi on avoin kaikille matkailuyrittäjistä asiakkaisiin. Tule mukaan tiedottamaan ja kommentoimaan. Kommentointi on vapaata ja avointa, asiattomat ja alatyylin jutut kuitenkin poistetaan. Jos käytät kommentissasi muiden henkilö- tai yritysnimiä, niin kerrothan kuka itse olet - reilu peli :o). Muuten voit käyttää nimimerkkiä.
Tutustu myös Kalajoen matkailun kotisivuun www.kalajokimatkailu.fi
ja Facebookissa "Kalajoki Hiekkasärkät fan & fun club".

Kalajoki hiekkasärkät ilmakuva

Kalajoki hiekkasärkät ilmakuva
Hyppää lomalle Kalajoen Hiekkasärkillä

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Kalajoen Venetsialaisissa upea ilotulitus

Bloggari huomasi lehdestä, että Kalajoen Venetsialaisissa on todella paljon ohjelmaa ja kaiken huipuksi aivan upea ilotulitus.

Bloggari lainaa nettisivujen tekstiä:

KALAJOEN VENETSIALAISISSA 2010 SUOMEN SUURIN TEEMALLINEN ILOTULITUS!


Kalajoen Hiekkasärkkien Venetsialaisissa juhlitaan erinomaista kesäkautta 2010 ja samalla juhlistetaan onnistunutta Kalajoki-Himanka -kuntaliitosta, jonka teemalla ilotulitus toteutetaan. Luvassa on Suomen oloissa ennen näkemätön tulitespektaakkeli lauantaina 28.8. klo 23.00.

Kalajoen ja Hiekkasärkkien kesä 2010 oli menestyksekäs.

Kalajoen Hiekkasärkkien kesä oli vuonna 2010 taas kerran kävijämääriltään ennätyksellinen huolimatta kesäkuunviileistä säistä ja juhannuksen myöhäisestä ajankohdasta. Kesäkuu oli viimevuotista hieman huonompi, mutta heinäkuu kautta aikain paras: joissain yrityksissä kasvua oli lähes 20 %. Elokuu myös oli hyvä, tosin ennätyksiä ei rikottu. Kokonaisuudessaan kesä 2010 oli Kalajoen Hiekkasärkillä kaikkien aikojen menestyksekkäin.

Kalajoen Venetsialaisissa juhlitaan hyvää kesää ja onnistunutta Kalajoki-Himanka -kuntaliitosta.

Venetsialaiset ovat Kalajoella perinteisesti kesäkauden päättäjäiset ja uuden syyskauden avajaiset. Tänä vuonna juhlistetaan myös hyvin onnistunutta Kalajoki-Himanka kuntaliitosta, jonka inspiroimana Suomen kaikkien aikojen laajin teemallinen ilotulitus toteutetaan. Ilotulituksessa käydään symbolisesti läpi kuntaliitoksen eri vaiheet.

Tulituksen alussa sinivalkoisen valtiovallan käskya toteuttaa kuntaliitos kuvataan ääni- ja sinivalkoisilla tuliteefekteillä, josta siirrytään etelän Himangan ja pohjoisen Kalajoen lähentymiseen koko rannan mittaisilla tulitesarjoilla. Edestakaisin häilyvät tulisuihkut kuvaavat mielipiteiden ailahtelua ja ideoiden singahtelua. Yhteisiä neuvotteluja kuvataan räiskyvästi, ja ennen lopullista lähentymistä etelästä ja pohjoisesta tulisuihkujen ketju kuvaa lähentymistä molemmista suunnista ja tahoilta. Yhteistä onnistunutta liittoa kuvataan taivaalle ammuttavilla sydämillä ja yhteisen vaakunan sini-kultaväreillä. Riemukas liitto huipentuu mahtavaan yhteiseen tulitespektaakkeliin koko Hiekkasärkkien päärannan laajuudella kuvaten uutta laajentunutta juhlivaa Kalajokea.

Suomen kautta aikojen suurin ja laajin teemallinen ilotulitus.

Ilotulitus toteutetaan Hiekkasärkkien päärannalla 800 metrin leveydellä ja korkeimmillaan tulitteet nousevat 320 metriin muodostaen kokonaispinta-alaltaan huikean 256.000 neliömetrin ilotulitusalueen. Spektaakkeli kestää lähes kymmenen minuuttia ja yhteensä tulitteita ammutaan taivaalle yli 1.600 kappaletta.

Ilotulitusspektaakkelin toteutta nelinkertainen ilotulituksen Suomen mestari ja kansainvälistäkin mainetta saavuttanut Tulitemestarit Oy. Tulitemestareissakin ollaan innostuneita tästä uudesta haasteesta ja ilotulituksesta, jota ei ole toteutettu koskaan aikaisemmin Suomessa.

Ilotulituksen tarjoavat Kalajoki Matkailuyhdistys ry, alueen majoitus- ja ravintolayrittäjät, Kalajoki-Akatemia sekä Tulitemestarit Oy.

Kalajoen Venetsialaisissa 27. - 29.8. on monenlaista ohjelmaa ja koettavaa koko perheelle.

Mahtavan ilotulituksen lisäksi viikonlopun ohjelmassa on SM-tason purjelautailua, ratsastusta, hiekanluontia ja MMtason hiekkapainia, majakkasafareita, viininmaistelua sekä paljon muuta nähtävää. Myös lapsille on omaa ohjelmaa ja suosittu JuraHevi -konsertti. Iltaisin ravintoloissa huippuesiintyjät viihdyttävät juhlijoita.

Myös itse Joulupukki on tulossa Korvatunturilta juhlimaan virallisen kesämatkailukeskuksensa kesäkauden
päättäjäisiä ja kertaamaan mukavia lomamuistojaan!

Lisätietoa venetsialaisviikonlopun ohjelmasta saa nettisivuilta www.kalajokimatkailu.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti