Tervetuloa bloggaamaan Kalajoen ja Hiekkasärkkien matkailuasioita!

Kommentoi kokemuksiasi, matkailuun liittyviä uutisia ja juttuja.
Blogi on avoin kaikille matkailuyrittäjistä asiakkaisiin. Tule mukaan tiedottamaan ja kommentoimaan. Kommentointi on vapaata ja avointa, asiattomat ja alatyylin jutut kuitenkin poistetaan. Jos käytät kommentissasi muiden henkilö- tai yritysnimiä, niin kerrothan kuka itse olet - reilu peli :o). Muuten voit käyttää nimimerkkiä.
Tutustu myös Kalajoen matkailun kotisivuun www.kalajokimatkailu.fi
ja Facebookissa "Kalajoki Hiekkasärkät fan & fun club".

Kalajoki hiekkasärkät ilmakuva

Kalajoki hiekkasärkät ilmakuva
Hyppää lomalle Kalajoen Hiekkasärkillä

torstai 19. elokuuta 2010

Ulkoilua Kalajoen Hiekkasärkillä koirien kanssa

Bloggarilla oli pitkä ja stressaava päivä; tekemistäkin olisi vielä vaikka kuinka.
Kiireestä huolimatta päätin kuitenkin lähteä koirien kanssa Hiekkasärkkien rannalle kävelemään - ja kyllä kannatti! Ilma oli aivan upean aurinkoinen, ei pilven pilveä ja raikas tuuli puhalteli varsinkin rannalla.
Kelpaa täällä ulkoilla - tilaa on ja raikasta meri-ilmaa















Vesi oli pohjoistuulen jälkeen yllättävän alhaalla ja mukavan kiinteää rantahiekkaa oli yllin kyllin. Koiratkin nauttivat, eikä tuuli haitannut yhtään, vaikka pohjoisesta puhaltikin; ihmeen lämmintä oli.

Toisaalta harmi, että muita ulkoilijoita oli varsin vähän, kaikilla kuitenkin koirat mukana rannalla leikkimässä. Tänne Keskuskarin etelänpuoleiselle rannalla voi tulla lemmikkienkin kanssa, koska se ei ole virallinen uimaranta. Hyvä tieto sekin lemmikin omistajille.

Olihan täällä rannalla tepastellut muitakin...
Rantavehnää  ja heinää ruukkuun koristeeksi.





























Lintuja näkyi enää vähän, lokit olivat jo lähteneet etelään ja vain muutama sotka vielä rantavedessä uiskenteli. Lintujen syysmuutto on siis jo käynnistynyt. Sekin on muuten nähtävyys Kalajoen Hiekkasärkillä.
Hanhiparvia lentää auroissa Särkkien yli varsinkin iltaisin ja laulujoutsenia odotellaan. Ne varsinkin ovat upea näky isoina "tööttäilevinä" auroina. Joskus rannalla on tuhansia joutsenia, jotka päästävät lintubongarin yllättävän lähelle.
Nyt Kalajoen Hiekkasärkille lintubongarit ja muutkin luonnon ystävät!
Yksinäinen surffari nautiskelee ja fiilistelee.















Maisemat rannalla olivat siis aivan upeat! Hienoa hiekkaa, joka kylläkin on aika raskasta kävellä ja jotenkin sitä aina tuppaa kenkiinkin. Lähellä vesirajaa kuitenkin hiekka on kiinteää ja hienon aaltokuvioista. Siinä on hyvä kävellä ja ihailla maisemia. Bloggari muistaa Saksan työajoiltaan Pohjanmeren rannalla, että tätä laskuveden alueella kävelyä nimitettiin termillä "Wattenlauf", joka siellä miellettiin aivan erityisen terveelliseksi raittiissa meri-ilmassa. Ja kun kävelee paljain jaloin, ei tarvitse mitään eri raspauksia tai kuorintoja jalkoihin.

Meidän ulkoilijoiden lisäksi Bloggari huomasi kovaa vauhtia kiitävän purjelaudan Hiekkasärkkien päärannan edustalla, usein niitä on monia viilettämässä tuulen vietävänä. Hienoa touhua tuo windsurfing! Kalajoen Venetsialaisten aikaan 27.-28.8. ranta täyttyy purjelaudoista, kun Hiekkasärkillä järjestetään SM-tason Formula windsurfing -kisat. Täytyy tulla katsomaan.
Lisää tietoa löytyy Kalajoen Venetsialaiset -nettisivulta http://www.kalajokimatkailu.fi/fi/tapahtumat/venetsialaiset.html

Bloggari huomasi myös että täysikuu tekee tuloaan ja se tietää taas valvottuja öitä. Kuutamoa on muuten hieno seurata meren yllä, mutta aamuisin on sitten vaikeampaa; täytyy taas tilata Pekka Niska ja nosturi repimään meikäläinen sängystä ylös.
Harkinnassa on viikonloppuna lähteä Ulkokallaan täysikuuta ihailemaan ihan yön yli reissulle, yö Ulkokallassa on varmasti elämys. Kansallinen ja kansainvälinen Majakkaviikonloppu on tänä viikonloppuna, ja sen kunniaksi femEmare järjestää safareita majakkasaarelle ja nyt kaiken lisäksi pääsee vielä itse majakkaankin, joka ei muulloin onnistu.

Jos safari tai yöpyminen Ulkokallan majakkasaarella kiinnostaa, niin kannattaa ottaa yhteyttä femEmareen ja Korhosen Kaisa-Leenaan 040 722 6401, niin asia varmaan järjestyy.

Rannalta palatessa metsäpolulla Bloggari löysi vielä mustikoita ja sai suun makean mustaksi. Puolukat vielä vähän joutavat kypsyä.

Hieno päätös ulkoiluretkelle Kalajoen Hiekkasärkillä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti